Maven допоможе!

Вирішив записати декілька корисних речей, з якими доводиться мати часто справу користувачу мавена в повсякденному житті, наприклад, мені:

  1. Запуск із ключиком -o каже мавену працювати в оффлайновому режимі, а це інколи економить час якого немає. В цьому випадку мавен шукає всі бібліотеки та плагіни в локальному репозиторії і навіть не пробує стукатися до центральних репозиторіїв за апдейтом тощо. Також корисно з повільним та нестабільним інтернетом.

  2. Проперті maven.test.skip поможе виконати компіляцію та збірку проекту без виконання тестів. Корисно, коли середовище для тестування не готово або ж з тестами все ок, а проблема з якимись плагінами або просто треба зібрати проект, щоб викласти десь. Може запускатися таким чином: mvn install -Dmaven.test.skip=true.

  3. Файл MVN_HOME/conf/settings.xml містить ряд корисних настройок. Однією з них є localRepository, за допомогою якої можна вказати шлях до репозиторія десь на диску відмінному від C:. Користувачі windows часто форматують C: і рідко бекаплять репозиторій. Правильний шлях може зберегти чимало часу при перевстановленні windows наступного разу.

  4. Якщо використовується плагін мавена для генерації javadoc для проекта з декількома модулями, то може бути дуже корисно виконати агрегації згенерованої документації, а для цього можна скористатися властивістю aggregate, наприклад:

    <plugin>
      <artifactId>maven-javadoc-plugin>/artifactId>
       <configuration>
        <aggregate>true</aggregate>
       </configuration>
    </plugin>


Список не повний, буду його розширювати як тільки буду згадувати та знаходити нові тіпси.

No comments: