Apache JMeter

Попрацював сьогодні трохи з JMeter. Давно знаю про цю програму, давно хотів навчитися її використовувати, але до сьогодні якось не складалося.

Загальне враження від неї позитивне: простий інтерфейс, зручне представлення тесту у вигляді дерева, чітко визначений життєвий цикл тесту та послідовність виконання кожного елементу тесту дозволяют швидко накидати та запустити тест. А набір лістенерів дозволяють представити отримані дані зберегти та представити у зручному вигляді: таблиці із детальними та середніми значеннями, графіки тощо.

Звичайно необовязково запускати JMeter у візуальному режимі. Можна також скористатися режимом командного рядка або сервера для розприділеного тестування. Включивши навантажувальні тести JMeter в процес збірки певних версії проекту (наприклад, тестових версій, чи спеціальних щотижневих версій), можна контролювати метрику швидкодії програми. І все це безкоштовно.

Сьогодні використовувати її проте прийшлося тільки для перевірки середньої швидкодії програми при різних навантаженнях на різних серверів. Висновок: трохи треба попрацювати над швидкодією окремих речей. А ще планую підготувати декілька простих тестових випадків і періодично знімати метрики зміни швидкодії та масштабування в процесі розробки.

Особливо цікаво також було порівняти зібраних даних з серверів та мого ноутбука. Висновок: настав час придбати собі нового звіра :).

Корисні посилання:
1. JMeter User Manual
2. http://www.scribd.com/doc/7499267/Load-Testing-With-JMeter
3. JMeter tips

No comments: