Ruslan and Linux

Давненько я нічого не писав...

За такий здавалося нетривалий період часу, багато чого встигло помінятися, тому, думаю, буде що розсказати.

Мабуть, найбільшою зміною для мене був цілковитий перехід на Linux. Ось уже від початку травня я є гордим користувачем Ubuntu 10.04. Перехід видався значно простішим, ніж можна було очікувати, але це скоріше за все результат моїх попередніх поривань в цю сторону, а також нетривалого, але плідного використання Slackware.

Важко далося використання MS SQL Server на локальній машині під Linux. Не можу сказати як я вирішив цю проблемо, тому що я її не вирішив. Використовувати віртуальну машину було нереально, адже в результаті тормозило все і вся. Тому довелося використовувати віддалений сервер і в результаті працювати тільки в онлайн. Благо, тепер потреба в ньому мінімальна.

Декілька слів про Ubuntu. Зручно, приємно, вражаюче і крім цього є консоль із всіма її потугами. Через кілька тижнів використання, я вже не міг собі уявити себе без Linux, а Windows 7 почав виглядати поцікавому і, навіть можна сказати, екзотично.
А ще недавнo я для себе відкрив, що в mc можна використовувати мишку. І це могло би перевернути мій світ, але не стало ;)

Люблю консоль. Консоль та набір скриптів дозволили оптимізувати роботу в Linux та роботу по проектах.

4 comments:

Viktor Dzundza said...

На Linux напевно не буде (ніколи) MS SQL Server.Зате є багато альтернатив.

Ruslan K said...

Ну це очевидно. Але коли тобі треба саме MS SQL, бо на нього все 10 раз зав'язано, то всі алетарнативи нічого не варті в цьому випадку.

Благо, тепер це не так і важливо.

Anonymous said...

Оскільки MS SQL - це якийсь старий Sybase, то колись давно існувала одна клієнтська бібліотека, що давала доступ до обох серверів.

Якщо ця ситуація зберіглась і по зараз (і є час на експерименти :-), то можна поставити собі на лінух Sybase і відпрацьовувати клієнта локально.

Ruslan K said...

Щось я навіть не догадався подивитися на проблему з цієї сторони.

Хоча думаю, що в цьому випадку це не вихід. База доволі велика, давня і з великою кількістю різних специфічних способі використання (про більшість яких я навіть не здогадуюся, так чув неприємні відклики).

Але пораду намотав собі на вус :) Думаю, колись знадобиться ще.